2015. február 4., szerda

Miről szól a 13. rítus?

Munay-Ki: az Anyaméh rítusa...

...női minőségű, melynek során saját- és felmenőink méhét gyógyítjuk. Segítségével, és a mi segítségünkkel egyúttal Földanya (Pachamama) termékeny méhe is erősödik, megújul. Magzati létünk sérüléseit is gyengéden oldhatjuk fel.

Először idén októberben adták át és érdekessége, hogy - a harmónia rítushoz hasonlóan - egyedi oltár használatos hozzá.

Hiányzik a 10-12. rítus?

Nem hiányzik semmi. A 13-as számot viselő rítus (sorrendben a 10.), az évi 13 holdciklust és vele együtt a méh ciklusait szimbolizálja.
Zárójelben: mi nők ráadásul jól megvagyunk a lineáris sorrendek nélkül is. :-)

Ez a rítus is egyszerűségével működik, így hamarosan keresünk rá módot, hogy a korábbi tanfolyami résztvevők is részesülhessenek belőle.

További információ a rítusról:

Mint már erről talán korábban is írtunk, a 13. rítus egy alapvetően női minőségű rítus, amelyet azonban mind nők, mind férfiak megkaphatnak. 
Tulajdonképpen  - és innen kapta a nevét is - a Hold egy év alatt megtett útját, a 13 Hold-ciklust, és az ezzel harmóniában lévő 13 női ciklust jelképezi.
Ezt az ősi Hold-erőt használva gyógyítja a női méhet, a nőiességet, a teremtőkészséget.
A rítus a nőiesség megélését és a teremtés belső képességeit hívja elő ami csak részben fizikai funkció és legalább ilyen részben energetikai lehetőség is.
Így a rítust megkaphatják természetesen mindazok, akik rendelkeznek; valamint mindazok is: akik nem/ vagy már nem rendelkeznek anyaméhhel.
A rítus a magzati korban elszenvedett fájdalmakat, félelmeket is oldja, ezért kiemelten ajánlható várandósoknak is.
A rítus semmilyen előképzettséget nem kíván, menete és átadása hasonló az eddigi rítusokhoz. A rítusnak előfeltétele (mint pl. a Teremtő-rítusnak) nincs. 
A rítus átadásával nem csak a beavatandót gyógyítjuk, hanem a beavatandó női felmenőit,valamint Földanyát is.